Opis
Postupak proizvodnje vina za grožđe Glera je bijele boje, s mekim prešanjem, korištenjem odabranih kvasca i fermentacijom na kontroliranoj temperaturi. Pinot Noir grožđe se macerira 2 dana kako bi se omogućila ekstrakcija boje i organoleptičkih elemenata iz kožice, koje se odvajaju u moštu, nakon čega fermentira čeličnim tankovima za fermentaciju. Smjesa između dviju baza napravljena je u trenutku druge fermentacije.
Grožđe
Glera (85%) and Pinot Noir (15%)
Proces pjenušanja
Provodi se daljnjom fermentacijom u autoklavu s odabranim kvascima i šećerom 60 dana.
Karakteristike
Izgleda pjenušavo, s finim i postojanim perlažom. Svijetlo ružičaste boje. Voćne note s primjesama jabuke, ružičaste breskve i crvenog voća. Suh je, svjež i ukusan.
Vrsta hrane
Idealan kao aperitiv, izvrstan uz jela od ribe i bijelog mesa.
Temperatura posluživanja
6 – 8 ° C
Recenzije
Još nema recenzija.